Lazer Kesim

TRUMPF 3050 LAZER KESIM

Demonte Lazer Kesim Firması; TruLaser 3050, Trumpf’un ürün gamına geçen yıl giren TruLaser 3050 New Trumpf markasının yeni bir ürünüdür. TruLaser 3050 yeni nesil lazer kesme stratejisi ile tüm kalınlıkları tek kafa ile kesebilmekte. Lazer kesimi yaparken 250 mm odak noktasına sahip bir lens ve laser ışın çapını değiştiren CNC kontrollü içbükey ve dışbükey olabilen aynaları simültane olarak kullanmaktadır. Bunu yapabilmek için kaliteli bir laser ışınına ihtiyacınız olacaktır.

Lazer tezgahının kalbi sayılan üreteç bütün Trumpf laser tezgahları ve TruLaser 3050 Lean Edition’da bakım gerektirmeyen TruFlow serisi CO2 laser üretecidir. TruLaser 3050 Lean Edition laser tezgahların bir başka yeniliği ise dokunmatik ve kullanıcı dostu olan yeni kontrol ünitesidir. Bu kontrol ünitesiyle operatörlerin tezgahı daha verimli kullanması sağlanmıştır. Trumpf 3050 Laser kesimin esnekliğinin laser tezgahıyla buluştuğu nokta olan TruLaser 3050’da toz emme ve filtreleme her zaman olduğu gibi standarttır. Tüm Trumpf laser tezgahlarında olduğu gibi birinci sınıf laser güvenlik sistemine sahip TruLaser 3050 lens izleme sensörü ile işlem güvenliğini de sağlamaktadır.

TruLaser 3050’ın dizaynında paletin enine hareket etmesini sağlamıştır. Enine palet hareketi, operatörün palete dört yandan erişebilmesini sağladığı gibi paletin giriş çıkış sürelerini de kısaltarak üretkenliği arttırmaya katkıda bulunmuştur. TruLaser 3050 Lean Edition aynı zamanda kompakt bir yapıya da sahiptir. 1500 x 3000 mm sac işleyen diğer modellere göre çok daha az yer kaplamaktadır. TruLaser 3050’ın tek paletli modellerinde katlanabilen palet rayları ile istenildiği zaman ilave 6 m² yer kazanılabilmekte. Özellikle yer ihtiyacının önem kazandığı günümüzde kompakt yapısıyla işletme sahipleri için daha da cazip bir tezgah haline gelmekte.

TruLaser 3050 standart modelinde 3200 W laser gücünde üreteçle ve tek paletli olarak üretilmektedir. Bu tezgahı diğerlerinden farklı kılan en önemli özellik birçok özelliği daha sonradan da alınabiliniyor olması. Özellikle işe yeni başlayanlar ve kalite arayanlar bu tezgahla başlayabilirler. Daha sonra iş hacmi artıkça otomatik çapak konveyörü, otomatik palet değiştirici, otomatik meme değiştirici, otomatik yükleme boşaltma ve hatta sac depolama sistemi dahi eklenebilmektedir. Hatta tezgah yatırımı yaparken yatırımcıların isteğine göre bu opsiyonların bir kısmı ya da tamamı da tezgah yatırımıyla alınabilmektedir.